Kuntotuplan Kolme Kovaa

Tässä on yksinkertaiset askeleet kohti parempaa elämää.

  1. Kävele
  2. Älä syö p@skaa
  3. Nuku

Näitä voidaan miettiä tavoitetiloina ja runkona projektille jota rupeat palikka kerrallaan työstämään. Hoen aika paljon kuinka elämäntaparemppa ei ole helppoa, mutta sitä voi helpottaa tekemällä siitä yksinkertaisempaa. Meidän ei tarvitse tavoitella heti 100% vaan aloitetaan tekemällä pieniä parannuksia nykyhetkeen. Joka päivä voit tehdä yhden jutun paremmin kuin eilen ja ajan kuluessa muodostuu niistä sinun uusi arki.

Yksinkertaisuus on avainasemassa, koska yksinkertaisia asioita on helpompi hallita kuin monimutkaista palettia. Myös virhemarginaali pienenee huomattavasti, kun hallittavien asioiden määrä pienenee. Jokainen pienikin tietoisesti tehty parempi juttu on vastapainoa sille isolle sotkulle, joka on ajanut nykytilanteeseen.

Asioita joita voit tehdä jo tänään:

  1. Pue päälle mukavat vaatteet, laita kengät jalkaan ja astu ulos. Kävele 15min ja palaa kotiin onnistujana! Olet juuri tehnyt ensimmäisen lenkin. Millainen fiilis jäi?
  2. Osta seuraavaa aamupalaa varten jotain minkä tiedät olevan vähemmän p@skaa. Näin huominen alkaa sinun tietoisella valinnalla ja lähdet energisempänä liikkeelle.
  3. Saatko tarpeeksi unta? Kirjoita paperille 3 asiaa, jotka estävät sinua nukkumasta paremmin. Näistä tulee sinun työmaa paremman unen mahdollistamisessa.

Tämä saa sinut alkuun ja saat onnistumisia, jotka vievät kauemmaksi lähtötilanteesta. Edellisen päivän lenkistä on helpompi ponnistaa uuteen ja jokainen tietoinen ateria parantaa ymmärrystä hyvän ravinnon merkityksestä hyvään oloon. Hyvin ravittuna toimit tasapainoisemmin. Kun olo on energinen ja seuraava fiksumpi ateria on jo tiedossa, herkutkaan ei huutele ihan niin kovaa. Illan koittaessa myös halu tehdä asioita paremman unen eteen kasvaa, kun aamusta saakka olet ollut kuskin paikalla.

Tämä tosin vaatii kuria, mutta helppoja asioita on helpompi pitää kurissa. Jatkumo on tässä se mitä haetaan ja uudesta elämästä tuleekin sinulle uusi harrastus. Tulet huomaamaan miten jokainen elämän osa-alue vaikuttaa toiseen. Tämä on polku uuteen elämään, sinun tarvitsee vain miettiä minne seuraavaa askel vie sinut.

Kuntotupla.fi

Advertisement