Vinkkejä kotitoimistolle!

Jokainen joka on viettänyt pidemmän putken kotona etätöissä, huomaa nopeasti miten se on muuttanut arkiaktiivisuutta. Vaikka olet saanut rauhassa keskittyä omiin tehtäviin, saattaa olo tuntua laiskalta ja niskat jumittaa. Pienetkin keskeytykset ja kävelyaskeleet toimistossa ovat jääneet pois ja helposti viettää koko päivän yhden pöydän äärellä, tai huonossa asennossa sohvalla. Isoin muutos aktiivisuuteen on työmatkan pois jääminen, varsinkin jos on tottunut pyöräilemään, tai kävelemään matkansa.

Vaikka tätä ei aktiivisesti ole ajatellut, tai tarkoituksen mukaisesti tehdyt, ovat ne aamun pienetkin ponnistelut olleet hyvä tapa käynnistää kroppaa levon jäljiltä. Työ-moodi ei varmastikaan mene yhtä tehokkaasti päälle sängyltä sohvalle siirryttäessä.

Oma työni on suhteellisen aktiivista toimintaa ilman pitkiä istuma-aikoja, mutta tulee kyllä paljon asioita tehtyä tietokoneella, tämän ahkeran blogi päivittämisen lisäksi. Listaan tähän omia tapoja, sekä hyviä vinkkejä miten itse voit tauottaa työn passiivisuutta.

 1. Työmatkaa simuloiva aamulenkki
  Tee tämä kävellen, juosten, tai pyörällä. Tähän voit varata saman ajan mikä menisi töihin kävellessä, tai haastaa itseään pidemmällä kierroksella. Voit vaikka lisätä aikaa 5min joka päivä.
 2. Tauota istumista
  Istuminen kannattaa katkaista mahdollisimman usein. Tämä on myös toimistossa tärkeää, mutta kotona ei välttämättä tule yhtä paljon liikuttua. Tähän on hyviä sovelluksia, jotka hälyttävät seisomaan:
  iPhonelle
  Androidille
  Sähköpöytä on hyvä investointi kotitoimistolle, mutta voit myös rakentaa kotiin eri pisteitä, joita vaihtelet pitkin päivää, niin et istu samassa tuolissa koko päivää. Tässä kekseliäisyys palkitaan!
 3. Selkeät lounas- ja kahvitauot
  Poistu tietokoneelta ja keskity rauhassa syömiseen. Ei sitä läppäriä viedä työpaikallakaan ollessa ruokalaan, tai ravintolaan. Lue kirjaa, kuuntele musiikkia, tee mindfulness harjoituksia ja ota päiväunet. Kotona kaikki on mahdollista!
 4. Kotijumppa
  Kotona on helppo tehdä lihaskuntoharjoittelua kesken päivää. Lyhytkin treeni nostaa vireystilaa tuntuvasti. Sinulla on valmiiksi verkkarit jalassa ja suihku on lähellä, joten klikkaa linkin video auki ja anna palaa!
  Kuntotuplan kuusi liikettä kotiin

  Reipasta työskentelyä!!

  Ps. Muista juoda vettä pitkin päivää!

kotitoimisto

Advertisement