Helppo ja nopea tie hyvään kuntoon, vai..?

Tarjolla jatkuvasti olevan uusia poppa-konsteja, sekä pika-dieettejä, joiden avulla luvataan vaikka mitä. Tarjontaa on, koska kysyntää löytyy. Törmäsin tänään Iltasanomien otsikkoon ”Laiska liikkuja, haluatko eroon vatsamakkaroista? Tutkijat: Yksi treenimuoto päihittää muut”, jonka meinasin sivuuttaa taas yhtenä huuhaa-juttuna. Kumminkin klikkasin mielenkiinnosta linkkiä ja yllätyin! Siellähän puhuttiin fiksua ja järkevää perusasiaa. Kyllähän monet ns. poppa-konsteistakin varmasti perustuvat johonkin faktaan, mutta meidän arki tarvitsee säännöllisyyttä ja helposti toteutettavaa toimintaa, jota yllämainittu artikkeli piti sisällään.

Kyse on siis voimaharjoittelusta kaikessa yksinkertaisuudessaan! Koko kehoa kuormittavia liikkeitä, joilla saat ryhtiä rankaan, sekä lisää lihaskudosta pitämään itsesi toimintakykyisenä läpi elämän. Lihaskunto on meidän eläkevakuutus ja tämän ylläpito on täten todella tärkeää meidän hyvinvoinnin kannalta, joten artikkeli oli tämän osalta täyttä asiaa. Mitään valmista saliohjelmaa tosin ei annettu, vaan selitettiin harjoituksen periaatteita. Puhuttiin isoista perusliikkeistä kuten, kyykystä, maastavedosta, penkkipunnerruksesta ja kulmasoudusta. Tämän tapaista harjoittelua voi tehdä 2-3 kertaa viikossa, jolloin harjoitusten väliin jää aina yksi, tai kaksi päivää. Tämä on tärkeää palautumisen kannalta, kun treenataan samoja lihaksia joka kerralla.

Voimaharjoittelussa on tärkeää tehdä sitä alusta saakka turvallisella ja sujuvalla tekniikalla, jotta vammat pysyvät poissa ja homma sujuu. Menestyksekkään harjoittelun takana on säännöllisyys, toteutettavuus ja mitattavuus. Voimaharjoittelu on juuri tätä ja yksinkertaisimmillaan tarvitset vain vihkon, johon kirjaat liikkeet, päivän, toistot ja kilot. Ohjelman seuraaminen tuo harjoitteluun rakennetta ja myös liikkeet tulevat tehtyä, kun ne lukevat paperilla.

Voisiko tämän kaltainen selkeä ja säännöllinen voimaharjoittelu mahtua sinun arkeen? Hyödyt tuskin jäisivät huomaamatta! Tekniikat kyllä kannattaa ottaa haltuun valmentajan (tässä mainostan itseäni) kanssa, jotta homma tehdään alusta saakka kunnolla.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s